Мобилен интернет от Мтел, заслужава ли си?

You may also like...

 • Stan

  Поздравления за гледната точка! За мен въпроса е не дали да си го купя, а дали имам нужда от този интернет. При положения, че по цял ден съм в офиса и там имам интернет, след това в къщи също имам интернет, отговора е не. Разбира се има и много други ситуации в които човек може да се намира. Работата му е свързана с пътуване, например. Тогава бих използвал нета на смарт фона. Там се изискват и по-малко ресурси. Т.е. ограниченията на даден пакет няма да са толкова осезаеми. Определено трябва да се прецени за какви нужди ще се използва този интернет. Той не е като домашния.
  Може би щеше да бъде полезно едно сравнение между различните доставчици на мобилен интернет. Без да задълбавам в темата бих сложил мтел като най-добър, след това виваком, но при тях обслужването е, да кажем че може и по-добре да се справят и след това слагам глобул и макс телеком. За последните двама наблюденията са ми отдавна, така че не знам там има ли подобрения.
  Що се отнася до устройствата мисля, че има избор.

 • Стайко

  Според мен лично си заслужава. Аз съм доволен. А и сега новата оферта за безплатен нетбук с мобилен интернет от М-тел е доста добра.

 • Гост

  Не си заслужава според мен. Аз съм с такъв нет и постоянно ми прави проблеми. Не стига, че давам 25 лв на месец за най-бавния нет, който може да съществува, а и не мога да го ползвам като хората. Постоянно ми прави проблем – както си работи изведнъж се изключва и ми изписва „няма мобилно устройство“ и това е, трябва да изваждам флашката и да я включвам…

 • Недоволна

  Ако искате да си трошите нервите, времето и парите – вземете си го! Аз сключих договор с МТел само преди 3 дни (на 2 март 2012 г. вечерта, а днес е едва 05.03), а 10 мин. ми костваше да влизам тук отново и отново, за да напиша този коментар! Никога не тегля филми, просто влизам в пощата си и се интересувам от някои интернет публикации, при това единият от тези 3 дни бях в планината и не съм ползвала интернет (искам да кажа, че няма как да съм им превишила допустимите параметри, за да ми падне скоростта)! За няколкото проведени разговора в скайп (забележете – само с 2 големи града в България), се оказа, че никой не ме чува, та се налагаше да се обаждам отново и отново Мисля, че в 21 век е недопустимо да се предлага услуга с такова качество! Чудя се дали Комисията за защита на потребителите ще реагира на подобно извращение с нас! Догогава – бягайте надалече!

 • Недоволна

  Аха, забравих да добавя, че живея в центъра на София, не знам какво би станало, ако тръгна в планината или на палатка, като единия от коментиращите…

 • Анонимен

  Недоволна, споделете премеждията си в социалните мрежи (ако вече не сте). В момента те са водещата сила на свободното слово и как да се предпазим от некачествени услуги. Не е задължително да ползвате тази статия за отправна точка. Просто споделете с приятели качеството на услугата, пък дано предоставящите я я подобрят.

 • ME

  Пък аз съм доволна от нета на Мтел специално.За .9.90 на месец успявам да си свърша цялата работа , Skype , facebook , Филми , музика и то в дълбоката провинция.

 • Анонимен

  Ако имате въможност ползвайте оптичен ,стационарен Интернет.Тази флашка е нещо много бавно и няма заложено всичко в информацията на Google.Аз след като установих , че се изразходва за 5 дни поисках ,да променя договора от срочен на прима.Не се съгласиха в офиса на Mtel. Била съм ползвала устройството.Казах ,че ще заплатя цената на USB устроиството.Казаха ми различни цени .От 50 лв.-до 70 лв. Не бяха минали 7 дни от подписването на договора.Сътрудника важно ми каза „Не мога да направя такова нещо“. И аз излязох с наведена глава от офиса , с понижено самочувствие .Чувство на яд и безсилие.В момента държа „флашката“ в кутия и всеки месец ми прибавят 10 лв.към сметката на телефона.Преди няколко дни се опитах да ползувам устройството.То се зарежда около 2 минути.След което нямаше информацията която търсех в Google. И ако съм знаела да напиша , за другите ползватели.Това съответно би ми отнело от дебита ,който имам.А да -може да поискам още срещу допълнителни 5 лв.Но в другия Интернет имаше цялата информация която търсех.Внимавайте когато много любезно ви предлагат да си закупите нещо.После няма връщане ,плащате си и си хабите нервите излишно.
  Поздрав най-сърдечен :Весел Патиланчо.

 • Legomanov

  Никога до сега не съм минавал лимита, а компютъра ми кипи, повтарям кипи от работа. Ама само работа, не игри и клипове. Inna71, ако успееш да си почистиш машината от червеи, троянски коне, рекламни спайчета, да си настроиш браузъра, да си махнеш торентите и след това да си сложиш платена антивирусна, гарантирам ти като професионалист, а аз наистина съм такъв, че лимит от 2GB месечно трудно можеш да го минеш само с работа. Аз на всеки обект пробвам и настройвам камерите (занимавам се с видео наблюдение) и на всеки обект пиша оферта, правя и справка с цените на други фирми, и всеки ден си гледам пощата, имам даже и IP телефон и пак не минавам лимита. Не, не го минавам. Мобилният нет е само за работа! И дано винаги да има ограничение за да не може да се лепнат досадните тинейджъри в мрежата и да почнат играят, а останалите машини с вируси и червеи по бързо да им свършва трафика за да не пречат на работата и бизнеса. Аз ползвам нета на Мтел вече четвърта година. Постоянно. Обикалям цяла България. Едно оплакване нямам. Ако имам, ще го напиша, уверявам ви, още не е късно.

 • Анонимен

  Не си заслужава. Това е най-бавният нет и след като насила са ми пробутали договор, а служителят на Хенди ми обясни други клаузи – умишлено – Сега 2 години ще плащам за нещо което не мога да използвам. КЗП отказа молбата ми за анулиране на договора , а в сайта на КРС пише че не се занимава със скоростта на интернет. ТАКА ЧЕ АКО ИСКАТЕ ДА СПОНСОРИРАТЕ МТЕЛ С 10, 20 ,30 ит.н. лева на месец за 2 години ….